Categories
Accesorii

Pantofii potriviti

Sezonul pantofilor a inceput si noile trenduri in materie de panofi au inceput sa apara in cat mai multe varietati de care te indragostesti iremediabil si imediat.

Multe tinute se pot crea exceptionale incepandde la pantofi…si adaugand elemente cat mai simple si de efect, de aceea trebuie acordata o importanta maxima pantofiilor. Se poarta pantofi cu broderie, din catifea, pictati, creativi, cat mai colorati, transparenti partial sau integral, iar pentru un look de efect se pot purta cu sosete brodate, din lurex sau plasa, asta in functie de situatie si de restul tinutei. 

E momentul de a purta pantofi cat mai indrazneti si cat mai deosebiti, dar sa fie foarte bine integrati in tinuta si adusi cat mai mult intr-o stare actuala, asta daca sunt din ceva colectii mai vechi. Cum ar fi sa-i purtati cu sosete in nuante vii si sa creeze un contras cat mai frumos, dar si accesoriile sunt bine venite, mai ales cerceii cu clips folositi pe post de brose la pantofi, sau sosetele sa fie accesorizate cu indrazneala, dar totusi cu bun gust.

Pentru a fi in trend este indicat a achizitiona sosete din lurex si din dantela cat mai variate, pentru ca se pot crea cu ele ceva foarte placut ochiului in zona picioarelor. Important e sa se incerce cat mai mult, dar indrazneala este mai de pret, decat o tinuta monotona revazuta zilnic la orice ora.

Dar inainte de toate trebuie sa stim ca, pantofii trebuie alesi in funcie de stillul vestimentar dar si de tipul gleznelor, asta pentru ca nu arata bine o pereche de pantofi foarte finuti la niste glezne foarte groase deoarece piciorul arata foarte nesigur si demasca aspectul gleznelor. La fel si pentru gleznele subtiri, adica pentru cele foarte subtiri, daca se aleg pantofii foarte voluminosi nu vor avantaja deloc picioarele, din contra va rezulta un aspect inestetic, ducand cu gandul la labele unei rate.


GLEZNELE GROASE

Pentru gleznele groase sunt recomandati pantofii care subtiaza si care ofera o iluzie de alungire a piciorului, asta inseamna sa fie cu taieturi foarte bine definite, simple si mai ales sa fie si intr-o culoare care sa nu atraga atentia in acea zona. E bine sa fie identici la nuanta cu cea a fustei, deoarece creaza iluzia de silueta mai inalta, arata si foarte bine tinuta daca nu este “taiata” cu nuanta pantofilor. Recomandabil sa fie adoptat acest truc de persoanele care sunt mai mici de inaltime.

Tot in dezavantajul gleznelor groase sunt acei pantofi care se incheie cu bareta peste glezna, asta pentru ca creaza o imagine de picior gatuit. Dar si acele incaltari care au terminatia fix in zona cea mai groasa a piciorului sunt nerecomandate tocmai pentru faptul ca latesc foarte tare piciorul. Se poate opta foarte lejer pentru cizmele lungi pana la genunchi, sau peste genunchi, insa niciodata pe la jumatatea gambei, sau botinele care favorizeaza aspectul piciorului gros.

Sandalele foarte delicate si fine trebuie evitate pentru ca nu vor arata prea bine pe picioarele foarte groase si mari, mai ales ca acele sandale vor atrage atentia foarte tare fix in acea zona, tocmai pentru ca o sanda deosebita atrage privirea si o mentine asupra ei si atunci se observa si aspectul piciorului, iar de nu e ca de caprioara, vai, vai…vai!

Cu regret dar cu intelepciune ne calmam si intelegem ca  mai bine sa optam pentru incaltari intr-o nuanta nude, sau cat mai apropiata de nuanta pielii si sa nu fie prea accesorizate ca sa nu existe vreun motiv de a atrage atentia asupra lor, ci mai bine sa directionam inspre o alta zona atentia, una care ne este in avantaj si punctand acolo cu ceva mai indraznet si spectaculos, evident sa nu fie ridicol.

Totusi daca aveti o pereche de incaltari deosebite, pretioase si extrem de atragatoare nu trebue sa le aruncati pentru ca se pot purta in continuare, doar sa mascati cumva gleznele, lucru care este usor de facut cu o fusta lunga, o pereche de pantaloni evazati (ca tot sunt la moda), sau o rochie lunga…in functie de situatie .

Picioarele si gleznele merita sa fie frumos accesorizate si sa se atribuie o importanta cat mai mare la felul in care arata acea zona deoarece pentru o femeie cu stil inseamna a acorda importanta la felul in care arata zona picioarelor si cat de bine o pune in valoare.

GLEZNELE SUBTIRI

Ma refer la acele glezne care sunt foarte subtiri, mai de graba picoarele sunt foarte slabe si in cosencinta si gleznele sunt subtiri, insa cunosc femei care au glezne subtiri, chiar daca sunt mai plinute…si poarta marime mica la pantofi.

Pentru a parea ca aveti picioare mai cu forme ar fi bine sa alegeti botinele care au o terminatie cat mai inalta, sau cizmele de lungime pana in zona ce mai lata a piciorului. E o alegere buna si incaltarile fara toc care au un anumit volum bine controlat si cu multe taieturi interesante, sau cat mai accesorizate. Iar sandalele, pot fi de foarte mare efect cele cu multe barete peste glezna sau purtate cu sosete interesante.

Avantajos e sa purtati fuste conice pana sub genunchi si cu o pereche de pantofi care urca putin pe picor intr-un mod delicat in zona calcaiului. Si fustele lungi, tip sirena e o idee de a crea volum in partea de jos a corpului si de a masca picioarele foarte subtiri. Alegeti sa purtati dresuri cat mai interesante, din dantela sau cu printuri si integrati-le in stilul vostru in asa fel incat sa fie un atu faptul ca aveti picioarele subtiri.

Nu trebuie sa aveti pantofi de la mariile case de moda, conteaza sa arate foarte bine, sa fie curati, ingrijiti si bine integrati in restul tinutei, bineinteles sa va si avantajeze aspectul picioarelor, si nu trebuie sa fiti pe tocuri de fiecare data, ca se poate si fara toc crea un stylish deosebit.
Integrarea in context e importanta, dar sa nu fie previzibila!

Great Day!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *